"کپسول‌های اکسیژن" نجات دهنده اما خطرناک

پس از شیوع ویروس کرونا، با توجه به نیاز بیماران مبتلا ، استفاده از کپسول های اکسیژن افزایش یافت؛ اما با وجود هشدار کارشناسان حوزه ایمنی درباره استفاده ایمن از این کپسول ها، همچنان برخی افراد در خصوص نکاتی که باید حین استفاده از کپسول های اکسیژن رعایت کنند آگاه نیستند و شاهد حوادثی مرتبط با این مورد هستیم. به طوری‌که هفته گذشته نیز، انفجار کپسول اکسیژن در تهران موجب مصدومیت یک تن شد و دو تن دیگر را به کام مرگ کشاند.

به گزارش عشاورانیوز به نقل از خبرگزاری ایسنا، محمد کرم درآبادی فعال در حوزه سلامت و ایمنی در خصوص نکاتی که باید حین استفاده از کپسول های اکسیژن رعایت شود، اظهار کرد: با شیوع ویروس کرونا استفاده از کپسول‌های اکسیژن در خانه و بیمارستان‌ها افزایش قابل توجهی پیدا کرد و نجات دهنده جان افراد بسیاری شد و کمی از درد و رنج ابتلا به بیماری کووید١٩ را کاست؛ اما افرادی که به دلیل ابتلا به ویروس کرونا یا دلایل دیگر از کپسول های اکسیژن استفاده می کنند باید در این خصوص نیز آگاهی داشته باشند که دانستن نکات ایمنی استفاده از کپسول‌های اکسیژن امری حیاتی است. 

وی ادامه داد: قدم اول برای استفاده از کپسول‌های اکسیژن خرید آن است و نکات لازم برای استفاده از کپسول‌های اکسیژن نیز از همان قدم اول آغاز می شود. به طوریکه لازم است که شهروندان حتما کپسول‌های اکسیژن را از مراکز معتبر خریداری کنند و شناسنامه معتبر کپسول را نیز مورد بررسی قرار دهند. متاسفانه با توجه به حجم تقاضای کپسول‌های اکسیژن در یک دوره، شاهد فروش کپسول‌های تقلبی نیز بودیم. بنابراین تهیه آن‌ها از مراکز معتبر اهمیت ویژه‌ای دارد.

وی گفت: پس از خرید کپسول‌های اکسیژن نکته مهم دیگر، نحوه نگهداری آن است. کپسول‌های اکسیژن باید حتما در جای خود فیکس شده باشند؛ چرا که امکان سقوط دارند. سقوط کپسول‌ها علاوه بر اینکه ممکن است موجب آسیب دیدن افراد شود، مثلا دست یا پایشان بشکند، در برخی موارد هم ممکن است منجر به انفجار نیز بشود. بنابراین با توجه به این موارد کپسول اکسیژن باید در یک ارتفاع پایین ثابت شود. 

کرم درآبادی با بیان اینکه دمای محلی که کپسول در آن نگهداری می شود نیز حائز اهمیت است، تصریح کرد: کپسول های اکسیژن نباید در مجاورت گرما، مثل گرمای شوفاژ یا بخاری قرار گیرند؛ چرا که افزایش حرارت کپسول اکسیژن نیز یکی دیگر از دلایلی است که منجر به انفجار کپسول خواهد شد.

وی ادامه داد: علاوه بر موارد ذکر شده کپسول های اکسیژن حتما باید به صورت ایستاده فیکس شوند و از خواباندن آن ها باید خودداری کرد. 

روابط عمومی سازمان اورژانس کشور با اشاره به وقوع حوادث انفجار کپسول‌های اکسیژن، گفت: یکی از مواردی که اغلب افراد در خصوص آن بی اطلاع هستند و نکته مهمی است، این است که به هیچ عنوان نباید با دست چرب یا روغنی به کپسول اکسیژن دست بزنند؛ چرا که اگر با دست روغنی یا چرب به محفظه دست بزنند، منجر به وقوع انفجار می شود.

وی در پایان با بیان اینکه نباید کپسول های اکسیژن در مجاورت مواد قابل اشتعال قرار گیرند، گفت: انفجار کپسول اکسیژن می‌تواند مرگبار باشد، بنابراین باید آن را در محلی نگهداری کرد که حتی در صورت وقوع حوادث در خانه، امکان انفجار کپسول‌ اکسیژن بسیار کم باشد. 

انتهای پیام 

ارسال نظر