نخستین جلسه شورای غدیر در سال ۱۴۰۴ با حضور اعضای ستاد شورای غدیر در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و قائم مقام دبیرکل و مدیرعامل بنیاد بین المللی غدیر در معاونت قرآن و عترت برگزار شد.
به گزارش عاشورا نیوز به نقل از خبرگزاری مهر، حجت الاسلام ارباب سلیمانی در دیدار با اعضای ستاد شورای غدیر در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: یکی از نکاتی که مورد توجه معاونت قرآن و عترت میباشد پرداختن به موضوع تبلیغ و ترویج نهجالبلاغه است.
وی افزود: ما در دولت بخشی تحت این عنوان نداریم لذا معاونت قرآن و عترت وظیفه دارد به این مسئله به ویژه بعد از توصیههای مقام معظم رهبری و تاکیداتی هم که شخص رئیس جمهور در جلسات مختلف داشتند، به این موضوع مهم بپردازد؛ به همین دلیل ما اخیراً با موافقت جناب آقای دکتر سید عباس صالحی، وزیر محترم فرهنگ و ارشاد اسلامی، ستاد ملی تبلیغ و ترویج نهجالبلاغه را در این معاونت راهاندازی کردهایم و در این جلسه هم موضوع مطرح شد، چند روز پیش مصاحبهای هم داشتیم و به زودی نشست چند روزهای با استانها داریم و بعد هم دستگاهها را دعوت خواهیم کرد و با همکاری بنیاد بینالمللی غدیر این مسئله نهجالبلاغه را با جدیت جلو خواهیم برد.
دبیر بنیاد بینالمللی غدیر در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بیان کرد: در سالهای گذشته در موضوع ترویج فرهنگ نهجالبلاغه و آموزههای نهجالبلاغه اقدامات مختلفی چه از سوی مجموعههای دولتی که در این حوزه مأموریت داشتند و چه مجموعههای مردمی انجام شد؛ اما همه ما اذعان داریم که این اقدامات و برنامهها مناسب و متناسب با آنچه که وظیفه در مجموعه نظام مقدس اسلامی هست نبوده و با مطالبات رهبر معظم انقلاب بسیار فاصله داریم. امیدوار هستیم با این تلاش جمعی بخشی از کوتاهیهای ما جبران شود و خداوند ما را ببخشد.
معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اعلام کرد: ستاد ملی توسعه و ترویج نهجالبلاغه در دهه ولایت فعالیت خودش را رسماً آغاز خواهد کرد. ایجاد یک جریان عمومی، فراگیر و مردمی به عنوان راهبرد اصلی ما در این ستاد مورد توجه و تاکید هست. انشاءالله که بتوانیم این مأموریت بسیار مهم را به نحو شایسته با همفکری شما بزرگواران و همکاری شما عزیزان به عنوان فعالان عرصه فرهنگی کشور شاهد باشیم.
ارباب سلیمانی هدف از برگزاری این نشست را معرفی و تکثیر برنامهها در بدن جامعه دانست و گفت: شما در حوزه مأموریت خودتان برنامههای عملیاتی و فاخر با موضوع غدیر یا به طور کلی مسئله امامت و ولایت و این دههای که در پیش هست، تدارک ببینید.
وی ادامه داد: هر سال بنیاد بینالمللی غدیر برنامههایی را به دستگاهها ابلاغ میکند و به عنوان پیشنهاد از دوستان میخواهد که این برنامهها را در حوزه کاری خودشان بررسی و پس از تأیید بومیسازی کنند و به نحوی شایسته به اجرا در بیاورند. البته چه بسا همه برنامهها در یک دستگاه و نهاد قابل اجرا نباشد، اما به میزانی که مقدور هست باید در این حرکت ملی که ریشه در فرهنگ دینی ما دارد، مشارکت داشته باشیم. حادثه غدیر، نقطه عطف تاریخ اسلام و ادامه حرکت انبیا الهی است.امروز هم جناب آقای دکتر ظریفمنش، قائم مقام بنیاد بینالمللی غدیر، در جمع ما حاضر شدند و ممنون هستیم از حضور ایشان. ابتدا صحبتهای جناب آقای ظریفمنش را میشنویم و بعد هم دوستان اگر نکاتی دارند، بیان بکنند و در پایان وقت هم اگر فرصتی شد، کمی من در ارتباط با همین مناسبتهای دهه امامت و ولایت ماه ذی الحجه نکاتی را عرض خواهم کرد.
حسین ظریف منش قائم مقام دبیرکل و مدیرعامل بنیاد بینالمللی غدیر از حجت الاسلام ارباب سلیمانی که علاوه بر مسئولیتی که در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دارند، غدیر را بسیار موفق و ارزنده پرچمداری میکنند، تشکر و قدردانی کرد و گفت: امسال دهه امامت و ولایت از روز شانزدهم خرداد ماه یعنی بلافاصله بعد از نیمه خرداد و ایام سوگواری گرامیداشت یاد و خاطره امام راحل برگزار میشود و امسال عناوین را ناظر بر فضائل، ویژگیهای آن امام بزرگوار و تعالیم امیرالمومنین (ع) قرار داده ایم؛ سال گذشته با ولایت شروع میشد، امسال فضا را آماده کنیم برای اینکه آموزههای علوی را گسترش بدهیم.
قائم مقام دبیرکل و مدیرعامل بنیاد بینالمللی غدیر در خصوص نام گذاری این ایام گفت: ما این ایام را نامگذاری کردهایم به نام امیرالمومنین (ع) و وحدت، امیرالمومنین معنویت، امیرالمومنین و کار و تولید، امیرالمومنین، جهاد و ایثار، امیرالمومنین عدالت و انتظار، امیرالمومنین قرآن ناطق. امیرالمومنین و خانواده.
وی گفت: شعار امسال را امیرالمومنین معیار زندگی نام گذاری کردهایم. میخواهیم زندگی امیرالمومنین (ع) و فاطمه زهرا سلام الله علیها را به اشکال مختلف به عنوان الگو مطرح کنیم.
حسین ظریف منش در خاتمه افزود: بنیاد بینالمللی غدیر برنامهها را در دو بخش تنظیم میکند. یک بخش، برنامههای گرامیداشت است که ناظر بر امر جشن و سرور میباشد و قله آن هم روز عید غدیر است. بخش دیگر که مورد غفلت واقع شده است و باید به صورت جدی به آن بپردازیم، برنامههای فرهنگساز و معرفتافزا. مقام معظم رهبری در فرمایشی فرمودند: " اگر مردم ما مفهوم غدیر را درک کنند راه را گم نمیکنند ". یعنی ما باید ببینیم حقیقت غدیر چیست؟ و این را برای مردم تبیین کنیم. ایشان میفرمایند: " غدیر مضمونی فقط متعلق به شیعه نیست، مضمونی متعلق به همه جهان اسلام است. گمشده همه ملل است؛ چرا که طرح اسلام برای مدیریت جامعه را ارائه میدهد. " چگونه جامعه اداره شود، این را غدیر میفرماید و در واقع مدلش را خداوند مطرح است.
شایان ذکر است در این نشست، نمایندگان معاونتهای تخصصی و سازمانهای تابعه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی حضور فعالی داشته و نقطه نظرات کارشناسی و برنامههای حوزه مربوطه را ارائه و تبیین نمودند.
ارسال نظر