اعتبار ۶۰۰ میلیارد دلاری "گروه ۷" برای مقابله با نفوذ چین

رهبران گروه «هفت» روز یکشنبه متعهد شدند طی پنج سال، ۶۰۰ میلیارد دلار به تامین مالی زیرساخت‌های مورد نیاز کشورهای درحال توسعه برای مقابله با طرح «یک کمربند؛ یک جاده» چین اختصاص دهند.

به گزارش عاشورانیوز به نقل از خبرگزاری ایرنا، جو بایدن رئیس جمهوری ایالات متحده و دیگر رهبران گروه هفت، در گردهمایی سالانه خود که امسال در جنوب آلمان برگزار شده است، برنامه موسوم به «مشارکت برای توسعه زیرساخت‌ها و سرمایه‌گذاری جهانی» را راه‌اندازی کردند.

بایدن در این نشست اعلام کرد: ایالات متحده ۲۰۰ میلیارد دلار کمک مالی را طی پنج سال برای مقابله با تغییرات آب‌وهوایی، ارتقای شاخص‌های سلامت جهانی، برابری جنسیتی و توسعه زیرساخت‌های دیجیتال در کشورهای کم‌درآمد و دارای درآمد متوسط اختصاص می دهد.

«اورسولا فون درلاین» رئیس کمیسیون اروپا نیز در این گردهمایی گفت: اروپا نیز ۳۰۰ میلیارد دلار برای ایجاد یک جایگزین پایدار در مقابل طرح «یک کمربند - یک جاده» چین اختصاص می دهد.

سران ایتالیا، کانادا و ژاپن نیز به طور جداگانه از برنامه های کشورشان برای مقابله با چین سخن گفتند و باوجودی که مقام های فرانسه و انگلیس حضور نداشتند اما آنها نیز در این طرح مشارکت دارند.

براساس این گزارش، برنامه توسعه ای چین موسوم به "یک کمربند - یک جاده" ، ۱۰۰ کشور جهان را شامل می شود که در سال ۲۰۱۳ راه اندازی شد. هدف آن احیای جاده باستانی ابریشم اعلام شده است و در حقیقت سرمایه گذاری چین برای توسعه زیرساخت ها در این منطقه است.

آسوشیتدپرس نیز در گزارشی به نقل از بایدن نوشت که هدف از اختصاص بودجه به کشورهای در حال توسعه، این است که به آنها بفهماند همکاری با دموکراسی ها برای آنها سودمندتر است.

این رسانه انگلیسی زبان، نوشت: مقام های غربی چین را متهم می کنند که هدف این کشور از اجرای این پروژه بدهکار کردن کشورهاست و بیشتر از آنکه کشورهای میزبان سود ببرند پکن از این سرمایه‌گذاری سود می برد.

رئیس کمیسیون اروپا نیز درباره تفاوت طرح گروه هفت با طرح چین، گفت: گروه هفت تلاش خواهد کرد تا دنبال تامین نیازهای بومی کشورهای میزبان باشد و زیرساخت پایدار و باکیفیت به آنها ارائه کند.

کشورهای گروه هفت درحالی از سرمایه گذاری در کشورهای در حال توسعه سخن می گویند که این کشورها با تحریم های فلج کننده علیه بسیاری از کشورهای درحال توسعه، زیرساخت ها و اقتصاد آنها را نابود کرده اند. در مقابل، چین یکی از حامیان جدی کشورهای تحریم شده در دهه های اخیر بوده است.

ارسال نظر