همبستگی ایجاد شده، فرصتی برای حل مشکلات اساسی و تغییر ریل اداره کشور است

شهردار اسبق تهران و استاد دانشگاه گفت: همبستگی که در دوره جنگ ۱۲ روزه تحمیلی در کشورمان ایجاد شده، فرصتی برای حل و فصل مشکلات است و این جنگ با وجود همه تلخی‌ها، فشارها و مشکلات، می‌تواند یک تغییر ریل برای اداره کشور باشد.

به گزارش عاشورا نیوز به نقل از خبرگزاری عاشورا، پیروز حناچی روز دوشنبه، در یک گفت‌وگوی زنده تلویزیونی به تحلیل شرایط اجتماعی و سیاسی پیش آمده پس از جنگ تحمیلی ۱۲ روزه رژیم صهیونیستی علیه کشورمان پرداخت و اظهار داشت: انگلیسی‌ها از زمان قاجار تعبیر جالبی درخصوص ایرانی‌ها داشتند و آن اینکه «مردم ایران دارای نبوغ خاصی هستند که در مواقع حساس خود را نشان می‌دهد»؛ موضوعی که در روزهای گذشته و در دوره جنگ نیز به وضوح آن را مشاهده کردیم.

وی گفت: معتقدم آنچه در روز ۲۳ خرداد ماه اتفاق افتاد، یک برنامه براندازی کامل بود، اما از آنجایی که به نتیجه نرسید، دشمنان در میانه راه تغییر جهت دادند.

حناچی ادامه داد: ‌وقتی فرماندهان ارشد نظامی و سران کشور را نشانه رفتند، همچنین زیرساخت ها و صدا و سیمای کشور را مورد هجمه قرار دادند، جز براندازی نمی‌توان آن را تعبیر کرد؛ اما با نبوغ و هوشمندی ایرانیان این اتفاق نیفتاد.

وی با تاکید بر اینکه هیچ سرباز و نیروی خارجی نمی‌تواند مشکلات ما را حل کند، اضافه‌کرد:‌ به‌طور قطع منافقین به این جنگ چشم امید داشتند، اما مردم ما آنان را نا امید کردند.

وی بار دیگر با تاکید بر اینکه حامیان و مجریان این جنگ به دنبال براندازی نظام بودند، تصریح کرد: ‌به‌طور قطع عکس‌العمل مناسب در مدیریت این بحران، تاثیر زیادی در کنترل این تهدید بزرگ داشت، به‌طوری که در کوتاه‌ترین زمان ممکن آماده پاسخگویی شدیم و نا امیدی جبهه دشمن برای برنامه های بعدی‌شان به دنبال داشت.

نقش مردم در ثبت این موفقیت تاریخی

حناچی تاکید کرد: با وجود نکات یاد شده، نقش اصلی را در این موفقیت مردم شریف و بسیار تاب‌آور کشورمان داشتند.

وی اظهار داشت: ‌نبوغ ایرانیان چیزی است که در طول تاریخ به وجود آمده است. این کشور نقطه ای در اتصال شرق و غرب و شمال و جنوب است و بارها مورد هجمه قرار گرفته است، اما هر کجا به مردم اتکا کردیم موفق شدیم و هرکجا مردم را فراموش کردیم، شکست خوردیم.

شهردار اسبق تهران به دوره صفویه اشاره کرد و گفت: در آن دوره مطابق آنچه در تاریخ آمده، گرچه از ساز و برگ جنگی لازم برخوردار بودیم، اما به دلیل شکاف بین حاکمیت و مردم، همراهی خوبی را در جنگ شاهد نبودیم.

وی افزود: بارها و بارها چنین روزهایی را در کشور تجربه کردیم و فرهنگ آن در مردم ما وجود دارد، لذا عکس‌العمل مردم در ضمیر ناخودآگاه آنان به انحای مختلف وجود دارد و این فرق مردمی با فرهنگ کهن با سایر کشورهایی است که برخی از آنها شاید حتی ۱۸۰ سال هم قدمت نداشته باشند.

این استاد دانشگاه تهران با اشاره به تجربه جنگ تحمیلی هشت ساله از سوی مردم، اظهار داشت: اگر این اتفاق در کشور دیگری افتاده بود، شاید حکومت ساقط می‌شد اما تجربه جنگ هشت ساله بسیار تاثیرگذار بود.

وی با اشاره به بمباران های زمان جنگ تحمیلی رژیم بعث عراق بیان‌ داشت: بسیاری مردم با تجربه آن روزها، خیلی از بمباران‌های شهرها تعجب نکردند و شاید نسل جدید تجربه چندانی نداشت، اما خیلی زود خود را با شرایط منطبق کرد و همبستگی که در نهایت اتفاق افتاد بی نظیر بود.

حناچی تصریح کرد:‌ مدیریت داخلی نظام دولتی برای حل مشکلات مردم بسیار تاثیرگذار بود که از جمله مصادیق آن را در کنترل مصرف سوخت دیدیم.

وی یادآور شد: در روزهای نخست وقوع بحران، مصرف سوخت در کشور به بالای ۲۰۰ میلیون لیتر رسید، اما در ادامه و با مدیریت مساله، شاهد بودیم در اوج بمباران‌ها پمپ‌بنزین‌ها خلوت بود.

شهردار اسبق تهران تاکید کرد:‌ تجربه جنگ و دوران دفاع مقدس، تاب آوری ما را بالاتر برده بود، هرچند در ابتدا انتظار حمله‌ای به این شکل را نداشتیم.

وی در ادامه اظهار داشت: در موضوع شهرسازی، مفهومی به نام تاب‌آوری شهری وجود دارد، به طوری که برای بدترین شرایط سناریو نوشته می‌شود؛ از جمله اینکه اگر در ساعت پنج صبح روز جمعه انرژی یکی از گسل‌های تهران آزاد شود یا در شرایط جنگی و هجوم دشمنان، چگونه باید عمل کرد؟

وجود پناهگاه باید الزامی باشد

استاد دانشگاه تهران با اشاره به موضوع پناهگاه و اتاق‌های ایمن که در این ایام انتقادات زیادی را نیز به دنبال داشت، افزود: در بسیاری کشورهای توسعه یافته که حتی با تهدید جنگ نیز مواجه نیستند، شاهد وجود پناهگاه‌های جدی و حتی پناهگاه‌های اتمی هستیم که مردم می‌توانند در شرایط اضطراری از آنها استفاده کنند.

وی ادامه داد: در زمان جنگ تحمیلی هشت ساله به یاد داریم مراکز عمومی، مدارس و دیگر نقاط به عنوان پناهگاه مورد استفاده قرار می گرفت، اما امروز بسیاری از این پناهگاه‌ها تغییر کاربری یافتند، تخریب یا به انبار تبدیل شدند.

به گزارش ایرنا، بامداد روز جمعه ۲۳ خردادماه، در پی حمله تروریستی رژیم صهیونی به تهران و تعدادی از شهرهای کشور، شماری از فرماندهان نظامی، دانشمندان و مردم غیرنظامی به شهادت رسیدند.

به دنبال این جنایت رژیم صهیونیستی، رهبر انقلاب - جمعه شب - در یک پیام تلویزیونی تاکید کردند: نیروهای مسلح، رژیم رذل صهیونی را بیچاره خواهند کرد و ان‌شاءالله با قدرت عمل، زندگی برای آنها تلخ خواهد شد و با آنها مماشات نخواهد شد.
جمهوری اسلامی ایران جمعه شب (23خرداد) و در پاسخ به حمله وحشیانه رژیم صهیونیستی، عملیات وعده صادق3 را با شلیک دهها فروند موشک‌ به سمت سرزمین‎‌های اشغالی آغاز کرد.
فرمانده معظم کل قوا در دومین پیام تلویزیونی تاکید کردند: ملت ایران در مقابل جنگ تحمیلی محکم می‌ایستد همان‌گونه که در مقابل صلح تحمیلی نیز محکم خواهد ایستاد و این ملت در مقابل تحمیل، تسلیم هیچکس نخواهد شد.
موج هجدهم عملیات وعده صادق ۳ بامداد امروز شنبه – 31 خرداد - در مرکز فلسطین اشغالی و فرودگاه بن گورین علیه اهداف نظامی ومراکز پشتیبانی عملیاتی ارتش رژیم صهیونیستی به صورت حجم انبوهی از پهپادهای انتحاری و رزمی شاهد ۱۳۶ و موشکهای نقطه زن سوخت جامد و مایع به اجرا درآمد.
مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا و وزیران امور خارجه انگلیس، فرانسه و آلمان روز گذشته در پایان نشست ژنو، با انتشار یک پیام مشترک در شبکه اجتماعی اینستاگرام، تاکید کردند ما اروپایی‌ها معتقدیم که برای رسیدن به این هدف، باید با ایران وارد گفت‌وگو شویم.
وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران دیروز (جمعه 30 خرداد) با بیان اینکه اگر آمریکا به اسراییل در حملات بپیوندد، ایران نیز به مواضع آمریکا حمله خواهد کرد، افزود: تهران پس از تجاوز رژیم صهیونیستی تنها چند روز قبل از مذاکرات برنامه‌ریزی شده با مقامات آمریکایی، در اعتماد به آمریکا در مذاکرات دیپلماتیک شک دارد.

ارسال نظر