احادیث رضوی راهگشای منتظران است

دبیر علمی اندیشکده بین المللی مهدویت گفت: خداوند در اموال ما برای دیگران حقی قرار داده است که نباید در پرداخت آن کوتاهی کنیم و نیز باید به کرامت افراد صاحب این حق توجه کنیم. از مسائل مهم در زمینه سازی ظهور امام زمان(عج)، مسئله کفالت اجتماعی است یعنی انسان ها باید همدیگر را کمک کنند و معاونت بر تقوا و خیر و با یکدیگر برخورد کریمانه داشته باشند.

به گزارش عاشورا به نقل از خبرگزاری ایسنا، حجت الاسلام والمسلمین محمدرضا فوادیان با اشاره به شعار دهه کرامت ۱۴۰۰ یعنی «خدمت کریمانه؛ گره گشایی به رسم اهل بیت(ع)» و جایگاه آن در سبک زندگی منتظرانه، عنوان کرد: خدای متعال همه انسان ها را با کرامت آفریده است: «وَ لَقَدْ کَرَّمْنا بَنِی آدَمَ». آیات قرآن و احادیث اهل بیت(ع) نیز بر برخورد کریمانه با یکدیگر توصیه و تاکید دارند؛ مثل رعایت کرامت در سخن و کلام: «وَقُلْ لَهُمَا قَوْلًا کَرِیمًا».
دبیر علمی اندیشکده بین المللی مهدویت ادامه داد: خداوند در اموال ما برای دیگران حقی قرار داده است که نباید در پرداخت آن کوتاهی کنیم و نیز باید به کرامت افراد صاحب این حق توجه کنیم. از مسائل مهم در زمینه سازی ظهور امام زمان(عج)، مسئله کفالت اجتماعی است یعنی انسان ها باید همدیگر را کمک کنند و معاونت بر تقوا و خیر و با یکدیگر برخورد کریمانه داشته باشند. انسانی می تواند شایسته درک دولت کریمه باشد که کریمانه رفتار کند.
وی با بیان اینکه در فرهنگ اسلامی گره گشایی فقط به بُعد مالی و اقتصادی ختم نمی شود، تاکید کرد: خداوند در آیه ۵ سوره مبارکه قصص می فرماید: «وَنُرِیدُ أَن نَّمُنَّ عَلَی الَّذِینَ اسْتُضْعِفُواْ فِی الْأَرْضِ وَ نَجْعَلَهُمْ أَئِمَّهً وَ نَجْعَلَهُمُ الْوَارِثِینَ». امروز انواع و اقسام استضعاف ها وجود دارد، شبهات انسان ها را به استضعاف فکری کشانده و سبک های زندگی انسان‌ها را به استضعاف عاطفی رسانده است و… استضعاف یعنی انسان‌ها به ضعف کشیده شده‌اند؛ مثلا برخی قوت فکری، قدرت تصمیم گیری و..ندارند. باید به این جنبه ها اندیشید و انسان ها را با توانمندی و کرامت خود از استضعاف خارج کنیم.
وی با اشاره به اینکه جامعه‌ای که از استضعاف خارج شود، درصدد تحقق جامعه عدل جهانی برمی‌آید، اظهار کرد: برای زمینه سازی ظهور باید از انواع و اقسام استضعاف ها رها شویم.
وی با بیان اینکه از امام رضا(ع) قریب به دو هزار روایت در مجامع حدیثی نقل شده است، افزود: اکثر این روایات محصول دو سال پایانی عمر مبارک ایشان در طوس بوده است، امام رضا(ع) برای اینکه انسان ها از استضعاف عقیدتی، فکری، مالی و .. رها شوند، دستورالعمل های ویژه دارند.
حجت الاسلام فوادیان ادامه داد: از ایشان نزدیک به ۵۰۰ روایت درباره امامت و ولایت موجود است؛ چون بعد از ایشان نخستین گرداب سوالات درباره امامت یعنی امامت در خردسالی برای شیعه به وجود می آید؛ امام رضا(ع) می‌دانند که شیعه بعد از ایشان به ضعف فکری مبتلا می‌شوند. از این رو، احادیث مربوط به امامت و ولایت را بیان کردند احادیثی که از ائمه(ع) قبل از ایشان دیده نمی شود! چنان که حدیث سلسله الذهب را ایراد کردند.
وی با اشاره به اینکه از امام رضا قریب به ۳۰ روایت هم درباره مهدویت بیان شده است، بیان کرد: ایشان تصریح می‌کنند که در حکومت امام مهدی(عج) هیچ ضعفی نیست؛ ایشان می فرمایند: مواریث انبیا نزد امام مهدی(عج) است و این مواریث همان کارکردها را در عصر ظهور خواهند داشت اعم از عصای موسی(ع)، انگشتر سلیمان (ع) و... بنابر بیانات امام رضا(ع) حضرت بقیه الله الاعظم(عج) بعد از ظهور انسان ها را از ضعف و زبونی برای همیشه نجات می دهند. توجه به احادیث امام رضا(ع) برای جامعه منتظران بسیار راهگشا است.

انتهای پیام

ارسال نظر