تزریق بیش از۳ هزار میلیارد تومان سرمایه برای توسعه زیربنایی مناطق آزاد

ششمین دوره طرح ملی افتتاح پروژه های مناطق آزاد به بهره‌برداری ۶۲ طرح تولیدی، اقتصادی و زیربنایی با ارزش ۳ هزار و ۱۰۵ میلیارد تومان سرمایه‌گذاری اختصاص داشت.

به گزارش عاشورا به نقل از خبرگزاری ایرنا، با بهره برداری از این طرح ها در مناطق آزاد تجاری- صنعتی ماکو، چابهار، ارس، انزلی در استان‌های آذربایجان غربی، سیستان و بلوچستان، آذربایجان غربی و گیلان زمینه اشتغال یک هزار و ۶۳۸ نفر فراهم شده است.

امروز (۱۵ تیرماه) این طرح ها به روال هفته های گذشته در هفتاد و هشتمین برنامه افتتاح «تدبیر و امید برای جهش تولید»، با دستور رئیس جمهوری از طریق ویدئو کنفرانس آغاز شد که در ادامه به جزئیات آنها اشاره می شود:

 

تزریق بیش از۳ هزار میلیارد تومان سرمایه برای توسعه زیربنایی مناطق آزاد

 

منطقه آزاد ارس

در منطقه آزاد تجاری ارس امروز  ۳۸ طرح تولیدی و اقتصادی با ارزش سرمایه‌گذاری یک هزار و ۵۱۴ میلیارد تومان و اشتغالزایی برای ۶۶۳ نفر به بهره برداری رسید.

مهمترین این طرح ها شامل کارخانه ارس خودرو دیزل تولید کننده کشنده یورو ۵، با سرمایه گذاری ۶.۸ میلیارد ریال و اشتغال ۱۳۰ نفر، مجتمع تجاری ۱.۳۴ میلیارد ریالی و اشتغالزایی ۵۲ نفر و مجتمع مشاهیر آذربایجان با اعتبار ۱.۵۴۰ میلیارد ریال سرمایه گذاری بخش خصوصی و ۳۵۸ میلیارد ریال بخش دولتی با اشتغالزایی ۸۸ نفر است.  

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد ارس در آئین افتتاح پروژه های سرمایه گذاری ارس گفت: از مجموع ۳۸ طرح افتتاحی منطقه آزاد ارس به دستور رئیس جمهوری،   چهار درصد سرمایه گذاری ها توسط سازمان منطقه آزاد ارس  و بخش دولتی و ۹۶ درصد توسط بخش خصوصی انجام گرفته است.

محسن نریمان افزود: بهره برداری از تولید کشنده ۲۶۳۱ یورو ۵ توسط ارس خودرو دیزل،  فازهای ۲، سه و چهار مجتمع مشاهیر آذربایجان، مجتمع تجاری هایپر استار به همراه ۳۵ طرح مهم دیگر به بهره برداری رسید.

وی یادآور شد: علاوه بر سه پروژه اصلی، ۱۰ مجتمع مسکونی خدماتی، آزمایشگاه غذا و دارو، ۶ پروژه عمرانی و ۱۸ پروژه سرمایه گذاری نیز همزمان در ارس بهره‌برداری شد.

پیش از این نیز توسط رئیس جمهوری  ۸۵ طرح صنعتی، زیربنایی، کشاورزی و گردشگری با مجموع سرمایه‌گذاری ۶۱ هزار و ۱۸۰ میلیارد ریالی و ۷۰.۵ میلیون یورویی و ۴.۶ میلیون دلاری به صورت ارتباط زنده تصویری در منطقه آزاد ارس افتتاح شده بود.

 

تزریق بیش از۳ هزار میلیارد تومان سرمایه برای توسعه زیربنایی مناطق آزاد

 

منطقه آزاد ماکو

در ادامه افتتاح طرح های امروز همچنین چهار پروژه تولیدی و زیربنایی در منطقه آزاد تجاری صنعتی ماکو بهره‌برداری شد.

این پروژه‌ها شامل بزرگراه شهید سردار سلیمانی، تاسیسات زیربنایی فرودگاه منطقه آزاد ماکو، پروژه مشارکتی پایانه هوشمند و چندمنظوره نوبت دهی و خدماتی ۶۵۰ کامیون، پل تقاطع غیرهمسطح فرودگاه است.

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد ماکو در آیین افتتاح این طرح‌ها ضمن ارائه گزارش از عملکرد این سازمان در زمان دولت تدبیر و امید در حوزه های مختلف از جمله توسعه زیر ساخت ها، بهداشت و فضاهای آموزشی اظهار داشت: امروز پروژه‌ های بزرگراه شهید سلیمانی به طول ۵۰ کیلومتر، پروژه مشارکتی پایانه هوشمند و چندمنظوره نوبت دهی و خدماتی، پل تقاطع غیرهمسطح فرودگاه منطقه آزاد ماکو و راه های ارتباطی آن به طول بیش از سه کیلومتر و تاسیسات زیربنایی و محوطه های بخش زمینی فرودگاه است.

محمدرضا عبدالرحیمی افزود: برای این پروژه ها، ۶ هزار و ۵۸۱ میلیارد ریال از محل درآمدهای سازمان منطقه آزاد ماکو و در بخش مشارکتی یک هزار میلیارد ریال توسط بخش خصوصی هزینه شده است.

وی یادآور شد: با بهره برداری و افتتاح از این طرح ها برای ۳۶۰ نفر به صورت مستقیم اشتغال زایی می شود.

همچنین روز گذشته، در راستای تحقق شعار سال جهش تولید، عملیات اجرایی پنج واحد تولیدی و صنعتی با سرمایه گذاری سه هزار و ۷۱۰ میلیارد ریالی بخش خصوصی و اشتغال زایی ۵۴۰ نفری در شهرک صنایع سبک و سنگین منطقه آزاد ماکو با حضور مسوولان منطقه ای آغاز شد.

منطقه آزاد کشور شامل شهرستان های ماکو، شوط و پلدشت است و در شمال استان آذربایجان غربی واقع شده است.

 

تزریق بیش از۳ هزار میلیارد تومان سرمایه برای توسعه زیربنایی مناطق آزاد

 

منطقه آزاد انزلی

در ششمین دوره طرح ملی افتتاح پروژه های مناطق آزاد ، به دستور ریاست جمهوری امروز ۱۴ طرح تولیدی، خدماتی و زیرساخت بندری در منطقه آزاد انزلی با سرمایه‌گذاری ۶۱۶ میلیارد تومان و اشتغالزایی برای ۴۴۶ نفر به بهره برداری رسید.  
این پروژه ها شامل یک واحد تولید لامپ با سرمایه گذاری هشت میلیون یورویی خارجی و ۲۴ میلیارد ریالی داخلی ،  مجتمع تجاری و مسکونی مهتاب با سرمایه گذاری ۲ هزار میلیارد ریال ، ساختمان امور دریایی مجتمع بندری کاسپین با هزینه ۱۰ میلیارد ریال ، مخزن ۵ هزار تنی با میزان سرمایه گذاری۷۰ میلیارد ریال ، رستوران گردان و مجتمع نمایشگاهی با ۴۵۰ میلیارد ریال سرمایه گذاری ، تعمیرگاه خودرو با ۲۵۰ میلیارد ریال سرمایه گذاری ، واحد تولیدی محصولات آرایشی و بهداشتی با حجم سرمایه گذاری ۳۶۰ میلیارد ریال است . 
یک واحد صنعتی مونتاژ رایانه و تبلت با سرمایه گذاری ۸۰ میلیارد ریال ، طرح توسعه تولید پوشاک با اعتبار ۲۵ میلیارد ریال ، طرح توسعه تولید مخازن پلی اتیلن با سرمایه گذاری ۱۵۰ میلیارد ریال ، واحد تولیدی کالای خواب با میزان سرمایه گذاری ۲۵ میلیارد ریال ،  کارخانه تولید روغن های خوراکی با سرمایه گذاری ۲۲۰ میلیارد ریال ، تولید لوازم خانگی با سرمایه گذاری ۲۲۰ میلیارد ریال از دیگر طرح های سرمایه گذاری تولیدی- صنعتی بود که امروز به دستور رییس جمهور افتتاح شد و مورد بهره برداری قرار گرفت.
سازمان منطقه آزاد انزلی دارای ۱۴۹ واحد تولیدی با میزان اشتغالزایی مستقیم برای حدود چهار هزار نفر در دو شهرک صنعتی و خارج از آن است و هم اکنون مراحل احداث سومین شهرک صنعتی منطقه در پسکرانه مجتمع بندری کاسپین با دارا بودن مساحت ۵۰ هکتاری علاوه بر افزایش دو برابری وسعت صنعتی منطقه ضریب اشتغالزایی و واحدهای تولیدی را به چند برابر افزیش می دهد .
این منطقه تنها منطقه آزاد ایران در حاشیه خزر است و کشورهای حاشیه دریای خزر، ترکیه و کشورهای حاشیه خلیج فارس و آسیای جنوب شرقی عمده بازارهای صادرات و واردات محصولات از طریق منطقه آزاد انزلی هستند.
قرار گرفتن در مسیر کریدور بین المللی شمال - جنوب، دارابودن موقعیت ویژه در زمینه ارتباط با کشورهای حاشیه دریای خزر، همجواری با بنادر آستراخان و لاگان در روسیه، کراسنودسک ترکمنستان، اکتائو در قزاقستان و باکو در آذربایجان، دسترسی از طریق راه های مناسب، به بازارهای مصرف کشورهای همسود  CIS، نزدیکی به فرودگاه بین المللی رشت از جمله مزایای منطقه آزاد انزلی است.
مزایای قانونی همچون امکان ثبت، مالکیت و مشارکت سرمایه گذاران خارجی تا میزان ۱۰۰ درصد در منطقه، امکان فعالیت بانک ها و موسسات مالی - بیمه ای در این منطقه، معافیت مالیاتی ۲۰ ساله بر درآمد و دارایی از تاریخ بهره برداری هرگونه فعالیت اقتصادی، وحدت مدیریت در ارائه کلیه خدمات به سرمایه گذاران و فعالان اقتصادی، اقدامات سازمان در خصوص خلق مزایا و معافیت های جدید برای فعالان اقتصادی - تولیدی، فعالیت بورس کالای منطقه، رونق فضای تجاری با اجرای مصوبه کالای همراه مسافر زمینه ساز رونق فضای کسب و کار در محدوده این منطقه شده است.

 

تزریق بیش از۳ هزار میلیارد تومان سرمایه برای توسعه زیربنایی مناطق آزاد

 

منطقه آزاد چابهار

امروز همچنین ۶ طرح توسعه‌ای در حوزه‌های اقتصادی، تولیدی و زیربنایی با اعتبار ۲ هزار و ۱۶۲ میلیارد ریال و اشتغالزایی مستقیم و غیرمستقیم بیش از ۵۰۰ نفر از طریق ویدئوکنفرانس با دستور رئیس جمهوری در منطقه آزاد چابهار افتتاح شد.

نخستین طرح مربوط به بهره‌برداری از فاز سوم کارخانه آریاپروفیل، خط تولید و تست لوله‌های گاز است که توسط شرکت تعاونی آریاپروفیل اجرا شده است.‌ در این طرح که با اعتبار ۶۵۰ میلیارد ریال اجرا شده است، ۴۰ نفر به صورت مستقیم و ۱۲۰ نفر به صورت غیر مستقیم مشغول به کار خواهند شد.
همچنین یک هتل چهار ستاره با نام "هتل‌گیلان" با اعتبار ۵۵۰ میلیارد ریال توسط سرمایه‌گذار بخش خصوصی احداث شده  که زمینه اشتغال مستقیم برای ۳۵ نفر و اشتغال غیر مستقیم برای ۱۰۵ را فراهم کرده است.
به گفته مسوولان سازمان منطقه آزاد چابهار، در راستای فراهم کردن زمینه جذب سرمایه‌گذاری، طرح آماده سازی زمین‌های یازده هکتاری منطقه آزاد به صورت مشارکتی توسط سرمایه‌گذار بخش خصوصی و سازمان منطقه آزاد چابهار با اعتبار ۳۰۰ میلیارد ریال اجرایی شده است.
 طرح بعدی در حوزه مسوولیت اجتماعی و شامل احداث مدرسه، زمین‌های چمن و خانه‌های امید روستایی بوده که به صورت مشارکتی توسط سازمان منطقه آزاد و خیران با اعتبار ۲۳۰ میلیارد ریال به مرحله اجرا و بهره‌برداری رسید. در این حوزه ۵۵ نفر به صورت مستقیم و ۱۱۰ نفر غیرمستقیم مشغول به کار می‌شوند.
 احداث واحد بازیافت فلزات نیز که عملیات اجرایی آن توسط بخش خصوصی اجرا شده است امروز به بهره‌برداری رسید. اجرای این طرح که ۲۳۰ میلیارد ریال هزینه دربر داشته برای ۳۴ نفر به صورت مستقیم و ۹۰ نفر غیر مستقیم شغل ایجاد می‌کند.

همچنین در این مراسم از پروژه پیاده‌سازی دانش BIM (مدل سازی اطلاعات ساخت) در منطقه آزاد چابهار رونمایی شد.

ارسال نظر