محافل عبری معتقدند طومار اعتراضات به جنگ که از نیروی هوایی آغاز شد و به سایر نهادهای حساس همچون موساد و سپس جامعه نخبگان رسید، پیش از هرچیزی بیانگر عمق شکاف در جامعه اسرائیل و بحران فزاینده بیاعتمادی میان جامعه با نهاد نظامی و سیاسی است.
به گزارش عاشورا نیوز به نقل از تسنیم، در صحنهای بیسابقه، رژیم صهیونیستی شاهد اعتراضات فزایندهای است که از نهادهای نظامی و امنیتی این رژیم هم فراتر رفته و به جامعه نخبگان از جمله دانشگاهیان، پزشکان، نویسندگان و... هم رسیده است؛ جایی که همه آنها خواستار پایان دادن به جنگ غزه و بازگرداندن فوری اسرای اسرائیلی هستند.
ابعاد اعتراض بزرگ صهیونیستها به ادامه جنگ
این موج اعتراضات از 9 آوریل آغاز شد؛ یعنی زمانی که بیش از 1200 خلبان و عناصر ذخیره نیروی هوایی طوماری مبنی بر امتناع از ادامه خدمت، در اعتراض به ادامه جنگ غزه و به خطر افتادن جان اسرای اسرائیلی در این باریکه امضا کردند، میان معترضان، رؤسای سابق ستاد ارتش رژیم صهیونیستی و افسران ارشد این رژیم هم حضور دارند.
بیش از 1800 نفر از جمله رؤسای سابق دانشگاههای بنگوریون، تلآویو و آرئیل هم طومار اعتراضی خود را در این زمینه در تاریخ 11 آوریل صادر کردند. موج این اعتراضات مانند یک گلوله برفی بود که به سراسر جامعه صهیونیستی رسید و علاوه بر یگانهای نیروی هوایی، افسران نیروی دریایی، نیروهای زرهی، نیروهای ذخیره و فارغ التحصیلان دانشکده امنیت داخلی و... میان نخبگان این رژیم هم رسید و همگی تأکید کردند: ما جنگ را رد میکنیم و خواستار بازگشت فوری اسرا هستیم.
اما بزرگترین شوکی که در این اعتراضات به مقامات صهیونیست وارد شد، این بود که عناصری از داخل سرویس جاسوسی موساد هم به موج اعتراض علیه جنگ پیوستند؛ جایی که 250 کارمند سابق این سرویس جاسوسی از جمله سه تن از رؤسای سابق آن طوماری اعتراضی آماده و مخالفت خود را با جنگ اعلام کردند.
یگانهای نخبه مانند شلداگ، شیطت13 و افسران پلیس بازنشسته و کمیسران سابق هم به این طومارهای اعتراضی پیوستند.
میان برجستهترین امضاکنندگان این طومارها میتوان به رؤسای اسبق موساد مانند دانی یاتوم، آوراییم هالیوی و تامیر پاردو اشاره کرد.
بیش از 3000 کارمند در بخش بهداشت رژیم صهیونیستی بههمراه برندگان جایزه نوبل کنار 1700 هنرمند و صدها نویسنده و شاعر هم طومارهای اعتراضی به این منظور امضا کرده و خواستار پایان جنگ شدهاند.
در سطح دانشگاهها هم 3500 دانشگاهی، 3000 کارمند بخش آموزش و 1000 نفر از دانشجویان به این طومارهای اعتراضی پیوستند.
عمق شکاف داخلی در جامعه صهیونیستی چگونه فاش شد؟
این طومارها دیگر صرفاً بیانیههایی نمادین نیستند، بلکه بیانگر وضعیت نارضایتی و تفرقه و شکاف در عمق رژیم صهیونیستی بهویژه در جامعه نخبه این رژیم که از دهههای گذشته همواره مهمترین عامل بقای آن بودهاند، همزمان با مذاکرات متزلزل بر سر آزادی اسرا و افزایش فشارهای داخلی برای پایان دادن به جنگ است.
در غیاب چشمانداز سیاسی روشن برای به نتیجه رسیدن مذاکرات و پایان جنگ، موج اعتراضات میان صهیونیستها به شاخصی از شکاف عمیق در جامعه اسرائیلی تبدیل شده است که میتواند معادلات آن را به هم بریزد.
در مورد اهمیت این جنبشها و اعتراضات، تفسیرها و تحلیلهای مشترکی میان محافل عبری وجود دارد که معتقدند این روند بیانگر یک شکاف داخلی در نهادهای قدرت اسرائیل است و عمق شکاف اجتماعی و وضعیت قطبیسازی سیاسی را نشان میدهد.
تحلیلگران صهیونیست بر این باورند که امضای طومارهای اعتراضی توسط اعضای یگانهای نظامی و امنیتی نخبه که مخالف ادامه جنگ هستند، بیانگر یک تحول استثنایی در نهاد نظامی اسرائیل است؛ زیرا اسرائیل بهندرت شاهد اعتراضات داخلی به این بزرگی از داخل نهادهای نظامی و امنیتی خود بوده است.
بحران بزرگ بیاعتمادی صهیونیستها به نهاد سیاسی و نظامی
این تحلیلگران تأکید میکنند که طومارهای اعتراضی علیه جنگ بیانگر از دست دادن اعتماد به رهبری سیاسی و فرماندهی نظامی اسرائیل است و همچنین بخش وسیعی از جامعه بهویژه نخبگان اعتماد خود را به کابینه و ارتش از دست دادهاند. طومارهای اعتراضی صادرشده توسط نهادهای نظامی و غیرنظامی اسرائیل بیانگر تشدید اعتراضات و فشارهای داخلی بر کابینه بنیامین نتانیاهو برای تکمیل قرارداد تبادل اسرا از طریق مسیر سیاسی بعد از گذشت بیش از یک سال و نیم جنگِ بینتیجه است.
اسرائیل زیو، ژنرال ذخیره ارتش رژیم صهیونیستی اعلام کرد: طومارهایی که خواستار پایان جنگ و بازگرداندن اسرا از غزه هستند، بیانگر دعوت به نافرمانی نیست؛ بلکه نشاندهنده بحران فزاینده اعتماد میان اسرائیلیها و کابینه است.
این ژنرال صهیونیست که پیشتر منصبهای مهمی مانند فرماندهی لشکر پیادهنظام و چتربازان، فرماندهی لشکر غزه و رئیس بخش عملیات ارتش رژیم صهیونیستی را بهعهده داشت، در مقالهای که در شبکه 12 تلویزیون رژیم صهیونیستی منتشر شد، تأکید کرد: کسانی که طومارهای اعتراضی را امضا کردهاند، نخبگان نهادهای نظامی و امنیتی هستند و این امر بیانگر نگرانی عمیق از شکست رهبری سیاسی اسرائیل در مدیریت جنگ و پرونده اسراست.
وی با انتقاد تند از بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی گفت: امضاکنندگان این طومارها به نتانیاهو اعتماد ندارند؛ زیرا او از احساسات اسرائیلیها برای خدمت به برنامههای سیاسی و اهداف و منافع شخصی خود سوءاستفاده میکند و بهدنبال بازگرداندن اسرا از غزه نیست. ادامه جنگ بهشکل کنونی بدون اهداف مشخص، منجر به خستگی و فرسایش ارتش میشود و این امر با همه اصول و دکترینهای امنیتی که اسرائیل طی دهههای گذشته اتخاذ کرده، در تضاد است.
دکتر امیر بلومنفیلد، پزشک و سرهنگ ذخیره ارتش رژیم صهیونیستی هم بهنوبه خود در مقالهای با عنوان «اکنون در لحظههایی هستیم که سکوت، خیانت است»، تأکید کرد: لحظههای بحرانی مانند چیزی که امروز تجربه میکنیم اجازه سکوت یا تردید را نمیدهد و عدم عزم کابینه برای بازگرداندن اسرای اسرائیلی از غزه ایجاب میکند همه اسرائیلیها مسئولیت خود را در این زمینه بهعهده بگیرند.
وی ادامه داد: کسانی که در صحنه اعتراضات حاضر نمیشوند و ساکت و بیتوجه هستند، در واقع خیانتکارند و اصل همبستگی متقابل را کنار گذاشتهاند؛ بهویژه اینکه ارزشهای اخلاقی در اسرائیل بهتدریج در حال نابودی است.
این ژنرال صهیونیست تصریح کرد که مسئله بازگرداندن اسرای اسرائیلی از غزه به تقسیمبندی سیاسی میان راست و چپ در جامعه اسرائیلی مربوط نمیشود، بلکه مربوط به تعهد اساسی اسرائیل در قبال شهرکنشینان خود است.
ارسال نظر