۱۰ ماده غذایی مفید و خوشمزه برای پیشگیری از سفید شدن مو

«سفید شدن مو» برخلاف تصور عموم همیشه به دلیل بالا رفتن سن نیست. عوامل ژنتیکی و وراثت و نیز نوع تغذیه در روند سفید شدن موها تاثیر فراوانی دارند. اگر سفید شدن موهای شما جنبه ارثی دارد کار چندانی نمی‌توانید انجام دهید اما با اصلاح نوع تغذیه و مصرف برخی خوراکی‌ها می‌توانید از روند سفید شدن موها در سنین جوانی تا حد زیادی پیشگیری کنید. در این نوشتار که ترجمه‌ای از سایت healthbeautytips است با ما باشید تا تا به شما بگوییم چرا موها سفید می‌شوند و ۱۰ ماده غذایی مفید و مغذی که از سفید شدن موها پیشگیری می‌کنند را به شما معرفی کنیم.

چرا موها سفید می‌شوند؟

مو سفید - شوره سر

بسیاری بر این باورند که سفید شدن موها نشانه پیری و بالا رفتن سن است. اما این یک تفکر اشتباه است. در حقیقت سفید شدن موها مثل ریزش و نازک شدن مو می‌تواند به دلایل مختلف رخ دهد. یکی از مهم‌ترین دلایل سفید شدن مو عوامل ژنتیکی است و در نتیجه راهی برای گریز از آن نیست. اما نگران نباشید، با رعایت برخی موارد می‌توانید این سفید شدن را به تاخیر بیندازید. یکی از بهترین و کابردی‌ترین راه‌ها برای پیشگیری از سفید شدن زودهنگام موها اصلاح رژیم غذایی است. مصرف مواد‌غذایی حاوی آهن، مس، روی، پتاس، منگنز، تیتانیم، تنگستن و ویتامین B12 تا حدود زیادی می‌تواند روند از بین رفتن رنگدانه‌های مو را به تاخیر بیندازد. برخی ویتامین‌ها و مواد معدنی مثل منیزیم، مس و آهن در به تاخیر انداختن این روند موثر هستند. «منیزیم» مورد ‌نیاز بدن را می‌توانید از طریق مصرف پیاز، سیر، موسیر و تره تامین کنید. همچنین برای تامین «مس» مورد نیاز بدن از نخودفرنگی، قارچ، آجیل، لوبیا، عدس، گوجه فرنگی، موز، آلو، سویا و سیب‌زمینی استفاده کنید. آجیل، میوه، گوشت سرشار از «آهن» هستند و جوانه گندم منبع غنی «روی» است. برخی از مهم‌ترین مواد غذایی برای پیشگیری از سفید شدن زودرس موها عبارتند از:

 

برای پیشگیری از سفید شدن موها اسفناج بخورید

اسفناج

مصرف برگ‌های سبز اسفناج سبب تجمع رنگدانه‌ها در بافت‌های بدن می‌شود. برگ‌های سبز اسفناج از جمله مغذی‌ترین سبزیجات هستند و به نحو شگفت‌انگیزی از سفید و خاکستری شدن زودرس موها جلوگیری می‌کنند. پس اگر دل‌تان نمی‌خواهد دچار سفیدی زودرس مو شوید حتما مصرف اسفناج را در رژیم غذایی روزانه‌تان لحاظ کنید.

 

حبوبات برای پیشگیری از سفید شدن مو

حبوبات

 

خوردن غذاهای سرشار از پروتئین تا حد زیادی از سفید شدن زودرس موی سر جلوگیری می‌کند. در این میان پروتئین‌های موجود در حبوبات به خصوص انواع لوبیا و باقلا تا حد زیادی در پیشگیری از سفید شدن مو موثر هستند.

 

تخم‌مرغ

تخم مرغ

تخم‌مرغ سرشار از ویتامین B12 است. ویتامین B12 سبب می‌شود سطح رادیکال‌هایی که سبب سفید شدن مو می‌شوند در خون کاهش پیدا کند. خوردن روزانه یک عدد تخم‌مرغ، دوز مورد نیاز ویتامین B12 بدن شما را تامین می‌کند و تا حد زیادی جلو سفید شدن موها در سنین جوانی گرفته می‌شود.

 

زردچوبه

 

زرچوبه

 

زردچوبه سرشار از پروتئین و ویتامین‌های ضروری برای سلامتی بدن است. استفاده از این چاشنی ادویه برای درست کردن وعده‌های غذای روزانه تا حدود زیادی در پیشگیری از سفید شدن مو موثر است. اصلا یکی از دلایل موهای پرپشت، مشکی و خوش حالت اهالی سرزمین هندوستان استفاده فراوان از زردچوبه در طبخ غذا و شیرینی‌های هندی است.

 

صدف و غذاهای دریایی

 

صدف و غذاهای دریایی

 

زمانی که در مورد پروتئین و ویتامین‌ها صحبت می‌کنیم غذاهای دریایی در صدر لیست قرار می‌گیرند. کمبود زینک در بدن اغلب سبب عدم توازن هورمونی و سفید شدن موها می‌شود. صدف دریایی سرشار از زینک مورد نیاز برای بدن است. در حقیقت زینک نقش مهمی در حفظ ضخامت، سلامت و رشد موها و نیز پیشگیری از سفید شدن آن‌ها دارد. به نظر می‌رسد یکی از مهم‌ترین دلایل موهای پرپشت و خوش حالت مردمان شرق آسیا به خصوص ژاپن و کره استفاده فراوان از غذاهای دریایی در رژیم غذایی روزانه‌شان است.

 

جگر و گوشت قرمز

 

جگر و گوشت

 

جگر و گوشت قرمز سرشار از آهن هستند و کمبود آهن یکی از دلایل اصلی سفید شدن موها در سنین جوانی و زودتر از وقت موعد است. یکی از مهم‌ترین و موثرترین مواد غذایی در پیشگیری از سفید شدن زودهنگام موها مصرف به اندازه جگر و سایر منابع گوشت قرمز در رژیم غذایی روزانه است.

 

انواع توت و بری

 

توت و بری

 

ویتامین C از جمله ویتامین‌های مورد نیاز و اساسی برای حفظ سلامت موها است. از سوی دیگر انواع توت و بری منبع غنی از ویتامین C و از جمله بهترین مواد برای تامین این ویتامین حیاتی برای بدن هستند. در حقیقت ویتامین C موجود در توت و بری جریان خون را اصلاح و منظم می‌کنند. این بدان معنی است که موها با دریافت منظم خون سالم، سلامت خود را حفظ کرده و دیرتر رنگدانه‌های خود را از دست می‌دهند.

 

هویج

 

هویچ

 

هویج در رنگ‌ها و انواع مختلف منبع غنی ویتامین A و آهن است. ویتامین A از جمله ویتامین‌های ضروری برای حفظ سلامت موهاست. در صورتی که هویج پای ثابت خوراکی‌هایی است که در طول روز مصرف می‌کنید به احتمال زیاد از خطر سفید شدن زودهنگام موها در سنین جوانی در امان هستید. در حقیقت ویتامین A سطح «ملانین» موجود در خون را بالا می‌برد و همین امر از سفید شدن زودهنگام موها پیشگیری می‌کند. آهن هم که یک ماده حیاتی برای سلامت و رشد موهاست.

 

موز

 

موز

 

موز از آن‌دسته میوه‌هایی اس که در تمام فصول سال در دسترس است. موز منبع غنی از آهن و ویتامین‌های B1 و B2 است. این ویتامین‌ها فولیکول‌های مو را قوی و مستحکم کرده و به ضخامت و پرپشتی موها اضافه می‌کنند. از سوی دیگر آهن موجود در موز از سفید شدن زودرس موها جلوگیری می‌کند.

 

قارچ

 

قارچ

 

قارچ سرشار از پروتئین است و پروتئین هم یکی از عوامل اساسی در پیشگیری از سفید شدن زودرس موهاست. از سوی دیگر قارچ سرشار از انواع ویتامین‌هایی است که در گیاهان یافت می‌شود. این ویتامین‌ها روند سفید شدن مو را به تعویق می‌اندازند.

 

ارسال نظر