توجه به راهبرد خنثی سازی تحریم‌ها راهگشای وضعیت امروز کشور است

رئیس قوه قضاییه گفت: زنجیره تولید، تامین و مصرف فرآیندی قابل مدیریت کردن است و این مدیریت می‌تواند مردم را در دستیابی به کالای مورد نظرشان کمک کند.

به گزارش تیتر عاشورا به نقل از خبرگزاری مهر، آیت الله سید ابراهیم رئیسی امروز در جلسه شورای عالی قوه قضائیه ضمن تسلیت سالروز شهادت امام موسی کاظم (ع) اظهار کرد: از خداوند متعال می‌خواهیم توفیق معرفت نسبت به مقام امامت و محبت و دلدادگی به وجود مقدس امام موسی کاظم (ع) را عنایت کند و بواسطه وجود مقدس ایشان، حوائج مشروع ملت بزرگ ایران اسلامی را برآورده کند تا این کشور و نظام را به برکت خون مطهر شهدا به اهداف بلند خود نائل آید.

رئیسی سپس با اشاره به در پیش بودن سالروز بعثت نبی مکرم اسلام (ص) عنوان کرد: احساس ما این است که امروز بیش از هر زمان دیگری جامعه بشری نیاز به آن موهبتی دارد که نتیجه و علت بعثت نبی مکرم اسلام بود.

رئیس دستگاه قضا با اشاره به حدیث «بُعثتً لاُتمم مکارم الاخلاق و محاسن‌ها» اظهار کرد: وجود مقدس نبی مکرم اسلام (ص) فرمودند «بعثت من برای آن است که جامعه بشری به مکارم اخلاق مزین شود». فلسفه بعثت نبی مکرم اسلام (ص) «مکارم اخلاقی» است.

رئیسی مکارم اخلاقی را گمشده امروز عالم عنوان کرد و با بیان اینکه اگر انسان‌ها وجود خود را به مکارم اخلاقی زیور دهند یقیناً بسیاری از کاستی‌ها، زشتی‌ها و پلشتی‌ها از آنها دور می‌شود، گفت: نبی مکرم اسلام (ص)، انبیا عظام الهی، امامان و پیشوایان همواره بر این نکته تاکید داشتند که وجود کرامت‌های اخلاقی در انسان، او را از زشتی‌ها و پلیدی‌ها دور می‌کند.

رئیس قوه قضائیه در ادامه خودخواهی، خودپرستی و استکبار را نقطه مقابل مکارم اخلاقی عنوان کرد و گفت: امروز جلوه مهم استکبار، بلاهایی هستند که مستکبرین بر سر مردم عالم می‌آورند.

رئیسی در همین راستا «نظام سلطه» را جلوه استکبار در عصر کنونی دانست و افزود: روحیه خودخواهی، خودبزرگ بینی، استکبار و تفرعن، بلایی است که امروز آزادی، حیات انسان‌ها و بسیاری از مواهبی را که خداوند متعال به انسان‌ها مرحمت کرده است، تهدید می‌کند.

رئیسی سپس تکبر فردی و دروغ را منشأ بسیاری از مشکلات بزرگ بشر دانست و با بیان اینکه ریشه برخی از پرونده‌های امروز دستگاه قضائی محصول «دروغ» است، اظهار کرد: اگر همین دروغ از جامعه بشری رخت بربندد، بسیاری از مسائل و مشکلات از بین خواهند رفت.

رئیس قوه قضائیه با تاکید بر این نکته که جامعه را باید از بدی‌ها، زشتی‌ها و پلیدی‌ها دور داشت، افزود: مزین شدن به مکارم و کرامت‌های اخلاقی انسان را از گرفتار شدن به انحرافات دور کرده و جامعه‌ای متعالی و رشدیافته را نوید می‌دهد.

رئیسی توجه به کرامت‌های اخلاقی در دستگاه قضائی را نیز یک ضرورت دانست و افزود: حفظ کرامت ارباب رجوع، اصحاب دعوا، متهمان و همچنین همکاران به عنوان جلوه‌هایی از رعایت کرامت اخلاقی، باید همواره مدنظر کارکنان دستگاه قضائی باشد.

رئیس قوه قضائیه با بیان اینکه ضرورت حفظ کرامت انسان در همه دستگاه‌ها و سازمان‌های کشور وجود دارد، تاکید کرد: این موضوع در دستگاه قضا در حد یک سخنرانی، بخشنامه یا دستورالعمل نیست بلکه مسئله‌ای محوری است که همواره باید به آن توجه داشت.

رئیسی در بخش دیگری از سخنان خود ضمن تاکید بر ضرورت ایستادگی و مقاومت در مقابل مستکبران و متجاوزان، تصریح کرد: توجه به راهبرد خنثی سازی تحریم‌ها که مقام معظم رهبری طی سخنرانی‌های اخیرشان برای ملت ایران تبیین کردند، راهگشای وضعیت امروز کشور است.

رئیس قوه قضائیه در ادامه، ارسال پالس ضعف به خارج را خلاف شأن و خواست ملت بزرگ ایران عنوان کرده و تاکید کرد: خواست مردم ایران ارسال پالس های قوت و تولید قدرت هستند.

رئیسی با اشاره به شرط جمهوری اسلامی مبنی بر رفع تحریم‌ها که از سوی مقام معظم رهبری مطرح شد، افزود: در موضوع راستی آزمایی نیز ابعاد موضوع به روشنی بیان شده و نباید خلاف آن رفتار کرد. انجام راهبرد خنثی سازی تحریم از داخل و تاکید بر شرط رفع تحریم‌ها در خارج، هم دشمن را وادار به عقب نشینی خواهد کرد و هم گشایش‌ها را برای کشور ما به ارمغان می‌آورد.

رئیس دستگاه قضا سپس با اشاره به سخنان مقام معظم رهبری در روز درختکاری و گله مندی ایشان از وضعیت بازار، عنوان کرد: آنچه امروز ما در جامعه، سفرهای استانی، گزارش‌های خبری صداوسیما و به واسطه ارتباط با مردم و نخبگان و دغدغه مندان مشاهده می‌کنیم حاکی از این است که امروز هم تولیدکننده هم توزیع کننده هم مصرف کننده ناراحت هستند.

وی با اشاره به نارضایتی تولیدکنندگان، توزیع کنندگان و مصرف کنندگان از وضعیت بازار به ویژه کالاهای مورد نیاز مردم، تصریح کرد: مدیریت زنجیره تولید، تأمین و مصرف آنچنان دست نیافتنی و پیچیده نیست که در فقدان آن وضعیتی برای دلالان فراهم شود تا آنها عرصه را بر مردم، تولیدکنندگان و توزیع کنندگان تنگ کنند.

رئیس قوه قضائیه زنجیره تولید، تأمین و مصرف را فرآیندی قابل مدیریت کردن دانست و با بیان اینکه این مدیریت می‌تواند مردم را در دستیابی به کالای مورد نظرشان کمک کند، افزود: امروز سازمان حمایت از تولیدکننده و مصرف کننده، تعزیرات حکومتی، وزارت صمت و بخش‌های مختلف در رابطه با مدیریت زنجیره تولید، تأمین و مصرف، مسئولیت قانونی بر عهده دارند.

رئیسی همچنین با بیان اینکه مسئولان و دولتمردان وظیفه دارند در شب عید با رفع دغدغه‌های جامعه، دسترسی مردم به کالاهای مورد نظرشان را تسهیل کنند، گفت: قوه قضائیه آماده است که در تمام شهرهای کشور به دولت و بخش‌های مسئول در جهت دستیابی به مدیریت بهتر زنجیره تولید، تأمین و مصرف کمک کند.

رئیس قوه قضائیه همچنین با اشاره به گزارش دادستان کل کشور گفت: در موضوع زندان احتیاط، بر زندان نکردن افراد است. اگر بی دلیل کسی به زندان فرستاده شود، هم خلاف شرع هم خلاف قانون و هم خلاف حیثیت افراد بوده و دلخوری‌های اجتماعی ایجاد می‌کند.

رئیسی تاکید کرد: موضوع زندان امری عادی نیست، چطور می‌توان از فردی که نباید به زندان می‌رفت اما با تشخیص غلط و یا قصور و تقصیر زندانی شده است و از خانواده او دلجویی کرد؟ تاکید ما بر اجرای پرقدرت «دستورالعمل ساماندهی زندانیان» در کشور برای جلوگیری از این گونه اتفاقات است.

وی در ادامه با اشاره به گزارش رئیس سازمان زندان‌ها از بررسی وضعیت شاخص‌های زندان‌ها در ۱۱ ماهه سال جاری، معاون اول قوه قضائیه را مأمور کرد تا استان‌هایی که در طرح پایش زندانیان عملکرد موفقی داشتند مورد تشویق قرار گرفته و استان‌هایی با عملکرد نامطلوب مورد بازخواست قرار گیرند.

رئیس قوه قضائیه در بخش دیگری از سخنان خود به لزوم رسیدگی از نزدیک و رو در رو با مشکلات مردم اشاره کرد و افزود: قصد داشتیم در یک سال اول مسئولیت به تمامی استان‌های کشور سفر کنیم که محدودیت‌های کرونا موجب تأخیر در انجام این برنامه شد اما این برنامه را همچنان در دستور کار داریم و به تمام استان‌های باقی مانده نیز سفر خواهیم کرد.

رئیسی حضور مسئولان عالی قوه قضائیه از جمله معاون اول، دادستان کل و رئیس دیوان عالی در سفرهای استانی و اختصاص زمان بسیار زیاد برای شنیدن شکایات و درد دل مردم اشاره کرده و از اهتمام مسئولان عالی قضائی برای رسیدگی به شکایات مردمی تشکر کرد.

رئیس قوه قضائیه به برخی تخریب‌های صورت گرفته نسبت به چهره‌های قضائی کشور در فضای رسانه‌ای نیز اشاره کرده و گفت: این وظیفه دستگاه است که از قاضی و مدیر شجاع و کارآمد خود در مقابل این هجمه‌ها حمایت کند. گاهی می‌بینیم افرادی در قوه قضائیه مورد هجمه قرار می‌گیرند که ۴۰ سال است زندگی آنها را می‌شناسیم و به پاکی و طهارت آنها شهادت می‌دهیم.

رئیس دستگاه قضا در پایان سخنان خود، خطاب به معاون بین‌الملل قوه قضائیه گفت: هیچ ظلم و اتهامی علیه جمهوری اسلامی را بی پاسخ نگذارید و از همه ظرفیت نهادهای حقوقی بین‌المللی برای رساندن پیام مظلومیت جمهوری اسلامی به دنیا استفاده کنید.

پایان پیام/

ارسال نظر