وزیر ارشاد: اگر در موضوع حجاب، عقب‌ماندگی‌ها را جبران کنیم، نیاز به کار پلیسی نیست

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: در حوزه عفاف و حجاب، اگر دستگاه‌های فرهنگی مثل وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و صداوسیما پیشتاز این عرصه نباشند، حتماً دچار مشکل خواهیم شد. اگر ما عقب‌ماندگی‌ها را جبران کنیم، اصلاً نیازی به پلیس نیست.

به گزارش عاشورا نیوز به نقل از خبرگزاری فارس، محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی شامگاه شنبه ۲۶ آذرماه مهمانِ برنامه‌ «صف اول» شبکه خبر شد. او در این برنامه که تا دقایقی از بامداد یکشنبه به طول انجامید، به پرسش‌هایی درباره موضوعات فرهنگی و هنری کشور به صورت زنده پاسخ داد. 

وی با اشاره به روند تصویبِ مصوبه‌ عفاف و حجاب، گفت: مردم ایران، مردم عفیفی هستند. در غرب، در کنه ذات فرهنگی آن برهنگی وجود دارد؛ برای مثال ساختار مجسمه‌ها در شهرهای اروپایی این مسأله را نشان می‌دهند اما با جستجو در فرهنگ و میراث تاریخی ما حتی قبل از اسلام، به راحتی می‌توان فهمید هویت جامعه ایران با موضوع عفاف نسبت دارد.

وظایف خود در حوزه حجاب را تلاش کردیم انجام دهیم

اسماعیلی ادامه داد: در انقلاب اسلامی هم یکی از دلایل اصلی وقوع، اعتراض جامعه ایمانی به نظام فرهنگی رژیم سابق بود. امروز عفاف و حجاب یک امر قانونی در کنار امر شرعی شده است و باید آن را در کشور اجرا کنیم.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره‌ سابقه‌ این وزارت‌خانه در امر حجاب گفت: به سابقه‌ کار در وزارت‌خانه که نگاه می‌کنیم، گاه دچار حرکت مطلوب نبوده و در دوره‌های مختلف به سلیقه‌ مدیران گره خورده است اما ما تلاش کردیم که وظیفه خود را انجام دهیم. در حوزه مد و لباس، کتاب و نشر و سایر بخش‌ها مسئولیت‌های روشنی داریم که سعی کردیم به آنان عمل کنیم.

از سال ۸۷ مدیریت عفاف از وزارت فرهنگ منتقل شده است

وی اضافه کرد: کارگروه مد و لباس زیرنظر شورای فرهنگ عمومی آمد چرا که شورای فرهنگ عمومی، عملیاتی‌ترین بخش است. الآن بسترهای اجرای قانون به صورت کامل انجام شده است. از سال ۸۷ مدیریت عفاف از وزارت فرهنگ منتقل شده است. اخیراً با تدبیری که آقای رییس جمهور داشتند، مقامات مسوول در شورای عالی انقلاب فرهنگی، تلاش کردند مطابق با اقتضای فعلی، قانون را به‌روزرسانی کنند و ما شاهد تغییراتی هستیم.

اسماعیلی اظهار کرد: من معتقدم که اگر دستگاه‌های فرهنگی مثل خود وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و صداوسیما پیشتاز این عرصه نباشند، حتماً دچار مشکل خواهیم شد. اگر ما عقب‌ماندگی‌ها را جبران کنیم، اصلاً نیازی به پلیس نیست. وقتی که نظام برنامه‌ریزی فرهنگی ما در سطوح مختلف شامل مدرسه، دانشگاه، سینما و تلویزیون معیارهای زندگی عفیف ایرانی ـ اسلامی را آنطور که باید به نمایش نمی‌گذارد، طبیعی است که با نسلی مواجه شویم که بخشی از آن، از نظام فاصله گرفته باشند. اگر بخواهیم اصلاحی اتفاق بیافتد، بخش‌های فرهنگی باید به وظایف خود عمل کنند.

سعی کردیم سلیقه را کمرنگ کنیم تا همه بدانند که معیار چیست

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به لزوم حذف شدنِ سلیقه در صدور مجوزهای آثار فرهنگی هنری، گفت: درباره یک موضوع واحد در مقطعی به آن ایراد گرفته می‌شده اما در مقطعی دیگر نه. برخی هنرمندان هم همین شکایت را داشته‌اند. ما سعی کردیم سلیقه را کمرنگ کنیم تا همه بدانند که معیار چیست و با یک تفاهم بخواهند درباره یک اثر قضاوت کنند. ما در دوره جدید در کنار شعارهای مختلف، به قانون‌گرایی در حوزه فرهنگ به عنوان یک اصل مسلم توجه می‌کنیم. سلیقه در حوزه فرهنگی خیلی وجود دارد و باید تلاش کنیم تا حد امکان سلایق را به سنجه‌های قابل عرضه تبدیل کنیم.

وی درباره‌ سهمِ حوزه‌ فرهنگ و هنر از بودجه‌ سال ۱۴۰۲ بیان کرد: همین امروز جلسه احکام دائمی بودجه را داشتیم. خداراشکر رویکرد خوبی را شاهد هستیم. در لایحه بودجه دولت شخص رییس‌جمهور ورود کردند و همکارانم در سازمان برنامه و بودجه همکاری کردند. همکاران من در حوزه دولت هم خوب همکاری کردند و جلسه‌های زیادی تشکیل شد. همگی تأکید داشتند امسال حوزه فرهنگ باید دقیق‌تر دیده شود.

امسال بیش از ۷۰ درصد کتاب‌های آموزش و پرورش با کاغذ داخلی تولید شد

اسماعیلی درباره‌ آخرین اقداماتی که در زمینه‌ تولید کاغذ صورت گرفته است، اظهار کرد: تولید کاغذ یکی از طرح‌هایی بود که شاید ربطی به وزارت فرهنگ نداشت اما من حس کردم این مسأله، مطالبه‌ بر زمین مانده‌ رهبری است، پس ما وارد شدیم و همین امسال بیش از ۷۰ درصد کتاب‌های آموزش و پرورش با کاغذ داخلی تولید شد و جشن شکرانه‌ کاغذ تولید داخلی گرفتیم. در این زمینه از دوستان در کارخانه‌ مازندران تشکر می‌کنم.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه مبحث کاغذ، اضافه کرد: بخش خصوصی یک مجموعه خوبی را با غیرت راه‌اندازی خواهند کرد و اگر دو بانک هم همکاری کنند، این مجموعه کم‌نظیر با ضایعات، کاغذ تولید خواهد کرد و اتفاق مبارکی رخ خواهد داد. تمام تولید داخلی را انجام می‌دهیم و حتی امکان صدور هم خواهیم داشت. در همان روزهای آخری که بحث تخصیص ارز ترجیحی مطرح بود، دولت نیاز کاغذ را هم در بحث نشریات و هم کتاب تأمین کرد.

بیش از ۱۱۰ هزار عنوان کتاب از آبان ۱۴۰۰ تا آذر ۱۴۰۱ چاپ شده است

وی درباره‌ رشد آمار چاپ کتاب نیز در پایان خاطرنشان کرد: در مورد کتاب، آمار ما رشد را نشان می‌دهد و بیش از ۱۱۰ هزار عنوان کتاب از آبان سال گذشته تا اوایل آذر امسال چاپ شده است. من در حوزه کتاب به این وضعیت راضی نیستم ولی دوستان من کارهای خوبی را درحال سازمان دادن هستند. نهاد کتابخانه‌های ما انصافاً کار مهمی انجام می‌دهد.

پایان پیام/

 

ارسال نظر